Kvalitet, Service, Utbud

Köpinfo

Frysen Airsofts egna 2 års Vapengaranti

Frysen Airsoft är den enda butik i Sverige som erbjuder sina kunder denna garanti.

Garantin innebär att när du som kund köper ett nytt vapen av oss i butik eller i vår webshop så garanterar vi dig att ditt vapen kommer fungera i två år.

Det som skiljer vår garanti mot vanlig fabrikationsgaranti är att även slitage ingår i skyddet. Skulle någon intern del i ditt vapen mot förmodan gå sönder under en två års period så kommer vi byta ut eller laga den delen åt dig utan kostnad. Denna garantin gäller endast vapen!


Köp

Vid beställning träffas avtal om köp först när Frysen Airsoft AB bekräftat beställningen genom en e-postad orderbekräftelse. Orderbekräftelsen genereras automatiskt av Frysens affärssystem utan manuell översyn. Vid eventuella felaktigheter i t ex angivande av pris, leveranstid etc. förbehåller vi oss rätten att korrigera detta i efterhand. Uppger du felaktiga uppgifter, äger vi rätten att makulera din order.


Avbeställningar

Avbeställningar görs före kl. 09.00 dagen efter ordern är lagd.

Avbeställning ska då göras till: [email protected] eller Tfn: 036-710804

Avbeställningen skall innehålla: Förnamn samt efternamn, Ordernummer, Personnummer,  Meddelande att ordern skall avbeställas.

 

Fraktkostnader och leveransmetoder

Fraktkostnad 89:-

Kortbetalning via internet, fraktkostnad 89:-

Faktura fraktkostnad 89:- 

Svea delbetalning 3,6,12,24 månader fraktkostnad 89:-

Fraktkostnaden, över 20kg: offert från oss

Fri frakt vid köp över 899:-

 

Åldersgränser

16 år skall du minst vara för att köpa över Frysens internetbutik.

18 år gäller vid köp av airsoft, luftvapen, knivar, pyro eller andra vapenrelaterade produkter.

Angivande av felaktigt personnummer är ett lagbrott. Detta rubriceras som "urkundsförfalskning" som är straffbart.


Pris

I priserna ingår moms med 25 %. Vid bekräftad beställning kan priserna endast ändras av omständigheter som Frysen inte råder över, t ex väsentligt ändrade råvarupriser, valutaförändringar eller ändrad moms.


Leveranser - Leveranstid

Normal leveranstid är 1-3 arbetsdagar efter det att vi har mottagit din beställning och att produkterna finns i lager. Vid beställnings produkter kan det ta upp emot 1-8 veckor.

Frysen besiktigar varje försändelse innan den skickas till dig. Skulle varan ändå vara skadad eller felexpedierad när den anländer så åtar vi oss att kostnadsfritt åtgärda felet.

OBS! Det är viktigt att du gör en korrekt anmälan.

Synligt fel: Anmäls direkt till utlämningsstället/chauffören vid mottagandet av varan.

Dolt fel på förpackningen: Anmäls till Frysen Kundservice inom 3 arbetsdagar från mottagandet av varan.

En produkt som vi har konstaterat att den är felexpedierad alternativt skadad byter vi ut om du så önskar eller betalar tillbaka pengarna.


Leveransförsening

Om leveransförsening uppstår meddelar vi dig detta genom e-post eller telefon. Du som kund har alltid rätt att häva köpet vid leveransförseningar, gäller ej vid specialbeställningar eller custombyggen. Vi kommer att göra allt som står i vår makt för att fullfölja din beställning. Det kan finnas tillfällen som gör det omöjligt att fullfölja beställningen exempelvis då vår leverantör inte kan fullfölja sitt åtagande till oss. Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från all ersättning till kund gällande leveransförseningar.


Transportrisken

Vi står för transportrisken dvs risken för att varan skadas eller kommer bort under transporten från vårt lager till dig. Du står för risken vid eventuell retur till oss.


Ej utlösta order

Löser du inte ut ditt paket är vi tvungna att debitera dig 595:- + faktureringsavgift. Vid obetald faktura överlämnas ärendet till inkasso. Deras kostnader tillkommer.
 

Återbetalningar

Ev. återbetalningar görs till ditt bankkonto, person- konto eller bankgirokonto i andra hand via payson. 

Återbetalningen sker inom 30 dagar från att vi har mottagit och godkänt din retur.
 

Betalningalternativ

Kortbetalning via Svea, Payson eller Thrustly

Direktbetalning till vårt BG- 878-7988

Fakturabetalning via Svea

Delbetalning via Svea

Swish 1235707641

 

Garanti

Vi ger två års fabrikationsfelsgaranti på alla våra produkter. Men vi ger dig även vår egna vapengaranati när du köper vapen av oss. Fabrikationsgarantin täcker endast ursprungliga fel, dvs fel som fanns i varan vid leverans. Returfrakt ingår ej i garantin!

Garantin gäller ej handhavandefel eller felinställd vara.

Vid dessa fel måste vi via våra serviceverkstäder debitera dig kostnaden. Detta gäller även i de fall vi ej kan hitta något fel på produkten eller då du orsakat skadan själv.

Ditt kvitto/garantibevis är för enkelhetens skull samma dokument. Förvara kvittot väl då dokumentet krävs vid utnyttjande av garantin.
 

Frysen Airsofts egna 2 års Vapengaranti

Frysen Airsoft är den enda butik i Sverige som erbjuder sina kunder denna garanti.

Garantin innebär att när du som kund köper ett nytt vapen av oss i butik eller i vår webhsop så garanterar vi dig att ditt vapen kommer fungera i två år.
Det som skiljer vår garanti mot vanlig fabrikationsgaranti är att även slitage ingår i skyddet. Skulle någon intern del i ditt vapen mot förmodan gå sönder under en två års period så kommer vi byta ut eller laga den delen åt dig utan kostnad. Denna garantin gäller endast vapen!


Viktigt att veta:

Garantin är personlig för dig som har gjort köpet.

Garantin gäller ej om du själv gör installationer, service eller på något sätt modifierar produktens interna delar från sitt originalutförande. Service och installationer skall göras av Frysen Airsoft AB för att garantin ska gälla.

Du som kund måste också använda den typ av batteri eller gas som rekommenderas till produkten från Frysen Airsoft AB, annars gäller inte garantin.

Du som kund står för frakten till oss om varan måste skickas in. Vi står för frakten tillbaka till dig.

 

Reparationer

Vi utför endast garanti reparationer på vapen köpta hos Frysen. Garanti reparationer prioriteras över alla andra reparationer.

Normal reparationstid är 1-4 veckor från att vi mottaget varan. Måste vi skicka varan vidare till vår leverantör kan du räkna med 6-10 veckor från det datum vi har mottagit produkten.
 

Ångerrätt och Öppet Köp

Enligt Distansavtalslagen har du som kund rätt att ångra ditt köp om du har gjort köpet via vår webshop. Du har rätt att ångra dig inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan och utan speciell anledning. Frysen tillämpar Distansavtalslagen. Du som kund står för returfrakten vid åberopande av Ångerrätt och Öppet köp i 14 dagar, se nedan under rubriken "Så här gör du en retur".

Enligt Distansavtalslagens 10 § gäller inte Ångerrätt, om avtalet avser:

En tjänst och fullgörandet har påbörjats med konsumentens samtycke under ångerfristen. Exempel på tjänster som tillhör denna punkt är reperationer, uppgraderingar eller ombyggnader och specialbeställningar av produkter som normalt sett inte finns i vårt sortiment.

Du som kund har rätt att inspektera din produkt när den anländer till dig på samma sätt som du kan göra i vår fysiska butik. Men du har inte rätten att montera isär produkten, testskjuta produkten eller använda den för att sedan göra en retur på produkten. Då kommer produkten klassas som begagnad och vi kommer inte kunna sälja den vidare till nästa kund. Om du gör något av ovanstående kommer vi ej godkänna din retur.

Vi tar ej pyrotekniska produkter i retur av säkerhetsskäl.
 

Hur gör jag om jag ångrat mitt köp?

Meddela Frysens kundservice omgående antingen via mail eller telefon. Invänta vårt svar.
Fyll i returformuläret som ligger i din förpackning, bifoga kvitto.
Returnera dina varor till oss. Du måste höra av dig inom 14 dagar från uthämtningsdatum för att kunna returnera din order.

Varan ska vara i oförändrat skick, dvs oanvänd, ej förstörd eller skadad.

Returnera varan i sin produktkartongen förpackad i samma ytterkartong som vi skickade till dig. Produktkartongen ska vara i dess originalskick, om detta ej är fallet avdrages 50% av varans pris. Varan ska vara komplett. Detta innebär att alla tillbehör såsom bruksanvisning, batterier, kulor m.m. ska gå med i returen, om detta ej är fallet avdrages 50% av varans pris. . Tejpa inte på produktkartongen, sätt inte heller fraktsedlar osv på produktkartongen, utan packa ner allt i en ytterkartong eller plasta din försendelse för att inte skada produktkartongen.

Frysen förbehåller sig rätten att i de fall returen ej är komplett, debitera självkostnadspris för de saknade delarna. Saknas bruksanvisning eller tillbehör görs automatiskt ett avdrag med 50% av produktens värde.

Tänk på att du har ansvaret för transporten tillbaka till oss. Paketera varan väl. Använd alltid produktkartongen med det avsedda inneremballaget. Tänk därför på att spara denna kartong, åtminstone under de 14 dagar som Ångerrätt & Öppet köp gäller.

Använd vår retursedel om ni ska göra en retur! Om ni ändå väljer ett eget alternativ så måste paketet bli utkört hela vägen fram till oss. Vi hämtar alltså inte ut några paket eller brev på utlämningsställen ifall ni har skickat med fel tjänst!
Om det är så att ni har råkat välja ett fraktalternativ som hamnar på utlämningsställe och ni önskar att vi ska hämta ut detta, så kommer vi ta ut en avgift på 295:- per paket.

 

Bytesrätt

Bytesrätt gäller endast när du handlar i webshopen.
 

Öppetköp i vår fysiska butik

Detta gäller endast efter överenskommelse och tillämpas inte normalt av Frysen.
 

Vad säger konsumentköplagen:

Du kan inte enligt lagen få köpet hävt bara för att du är missnöjd med en vara.

Ångervecka gäller endast vid hemförsäljning.

Bytesrätt är en frivillig överenskommelse mellan säljare och köpare.

Öppet köp är en frivillig överenskommelse mellan säljare och köpare.


Specialbeställningar och beställningsvaror

Det är ej öppetköp på specialbeställningar och beställningsvaror. Alla odrar måste förskottsbetalas innan vi lägger en beställning.


Sekretess och säkerhet

Personuppgifter

När du lägger din beställning hos oss eller deltar i tävlingar uppger du dina personuppgifter såsom namn, adress och telefonnummer. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtagandet gentemot dig.Vi kan även använda dina uppgifter för att skicka nyhetsbrev till dig.

Enligt Personuppgiftslagen har du rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta i så fall oss via mail eller telefon.


Uniformsrabatt

Vi erbjuder en permanent rabatt på 10% på vårt sortiment för dig som är aktiv inom:

Försvarsmakten 
Hemvärnet 
Polisen 
Ambulansen 
Räddningstjänsten 
Väktare / Ordningsvakt


Uniformsrabatten är vårt sätt att visa vår uppskattning till er som ser till att vårt samhälle är en tryggare plats tack vare ert jobb.

Hur fungerar Uniformsrabatten?

Hur gör jag för att ta del av Uniformsrabatten?

  • Skicka någon form av bild eller dokument som styrker ditt yrke. Informationen skickas till i[email protected]
  • När vi har fått in all relevant information tilldelas du en unik kod som ger dig permanent rabatt på de flesta produkter i butiken. Koden appliceras i kassan. Notera att koden är personlig och får ej delas ut och användas av tredje part. Vid oegentligheter som exempelvis spridning av koden så förbehåller vi oss rätten att inaktivera koden. De flesta varumärken är representerade men inte alla!. Notera att Uniformsrabatt för närvarande ej kan kombineras med andra rabatter.

Rabatten är kopplad till dig personligen och gäller när du använder koden i webbshoppen eller i butiken i Jönköping.

 

Drift & produktion: Wikinggruppen