Kvalitet, Service, Utbud

Sikten

Vapensikten från kända tillverkare

Välkommen till vårt omfattande utbud av sikten, riktmedel och tillbehör. 

I vårt sortiment hittar du både rödpunktssikten, kikarsikten och alla relevanta tillbehör. Vi har sikten för alla typer av vapen vare sig du behöver ett rödpunktssikte för din pistol eller karbin eller ett kikarsikte till ditt jaktgevär. 

Vi har sikten från välkända tillverkare som Holosun, Eotech, GPO, Sig Sauer och Nikko Stirling. Samtliga tillverkare har kvalitativa sikten för att möta alla dina behov. 

Färg

Tillverkare

Funktion

Kikarsikten: för långa avstånd 

Optiska sikten, vanligtvis kallade kikarsikten består av en kikare med hårkors. Dessa sikten har förstoring och gör skytte på längre håll enklare. Kikarsikten förstärker också ljuskoncentrationen vilket gör förenklar skytte i sämre ljusförhållanden som exempelvis gryning eller skymning. 

Rätt sikte för rätt ändamål 

Rödpunktsikten för gevär och pistoler erbjuder en snabb och exakt måluppfattning, vilket gör dem till ett användarvänligt siktesystem för både jägare och sportskyttar.  

Ett rödpunktsikte är ett batteridrivet sikte med en ljusdiod som projicerar en punkt på en reflekterande glasskiva. Även om namnet antyder att rödpunktsikten enbart använder en röd ljusdiod finns det sikten som använder både grön och gul punkt. 

Valet av rödpunktsikte bör anpassas efter det förväntade skytteavståndet och ditt föredragna riktmedel. De flesta rödpunktsikten är särskilt effektiva på kortare avstånd, oftast under 300 meter, medan vissa är konstruerade för dubbla eller ännu längre avstånd. Punktkonfigurationen och storleken på punkten är avgörande faktorer att överväga vid valet av rödpunktsikte. 

Majoriteten av rödpunktsikten har en punktstorlek på 1 till 6 MOA (Minutes of Angle), vilket ger en skarp målbild utan att överdrivet skymma målet. Att förstå och välja rätt punktstorlek i ditt rödpunktsikte är avgörande för att uppnå optimal precision och träffsäkerhet. Utforska vårt sortiment för att hitta det perfekta rödpunktsiktet som passar dina behov och förhöjer din skjutupplevelse. 

Förbättra din jaktupplevelse med termiska sikten 

Termiska sikten är en teknologisk innovation som har förändrat jakten och ökat jaktmöjligheterna i svåra ljusförhållanden avsevärt. Med hjälp av termiska kameror kan jägare nu upptäcka vilt i mörka eller svåra väderförhållanden, vilket tidigare var en stor utmaning. Utforska fördelarna med termiska sikten och varför de har blivit ett oumbärligt verktyg för moderna jägare. 

Drift & produktion: Wikinggruppen