Kvalitet, Service, Utbud

Gas, luft & kolsyra

Drivs ditt vapen av gas, kolsyra eller HPA? 

Om du använder ett airsoftvapen eller luftvapen som drivs på green gas, kolsyra eller HPA är det ett måste att använda drivgaser av hög kvalité. I vårt utbud hittar du green gas i olika tryck för användning i varierande temperaturer, kolsyrepatroner i olika storlekar för att passa olika modeller samt HPA-tankar i varierande literstorlekar och materialval. Vi på Frysen Airsoft strävar efter att vara din butik för airsoft och luftvapen och alla tillbehör du behöver för din hobby. Har du frågor om vad för drivgas du ska använda till din modell? Ställ din fråga till vår kunniga personal så guidar de dig till rätt produkter. 

Färg

Tillverkare

Green gas: 

Detta är den absolut vanligaste gasen som används för gasdrivna airsoftmodeller i Sverige och är enkel att använda. Gasen, som består av en blandning mellan propan och silikonolja, är en effektiv drivgas som finns i flera olika varianter med olika tryck: Vit, Grön, Röd och Svart. Vilken green gas du ska använda beror på vapentyp, prestanda men framför allt temperatur. All gas behöver värme för att expandera så i kallare temperaturer kan vanlig “grön” green gas fungera sämre. Då finns alternativet att använda de röda eller svarta gaserna med högre tryck.  

Greengas har även silikonolja i sin sammansättning som smörjer ditt airsoftvapen under tiden du använder det. Detta betyder dock inte att du slipper vårda din gasdrivna pistol eller gevär utan du måste fortfarande applicera flytande silikonolja på packningar och rörliga delar. 

I vårt sortiment hittar du populära gaser från Nimrod, Nuprol och ASG. 

Kolsyra (Co2): 

En väldigt vanlig drivgas som används av airsoftpistoler, airsoftgevär, luftpistoler och luftgevär. Co2 förpackas vanligtvis i små engångspatroner i olika storlekar där de vanligaste är 12g eller 88g. Kolsyra är enkelt att använda och är mindre temperaturkänsligt än exempelvis green gas då kolsyra expanderar ca 3x så fort. Detta betyder att pistoler och gevär som använder kolsyra som drivgas kommer fungera bättra i låga temperaturer. Var dock vaksam på att utgångshastigheten kan öka i varma temperaturer. Kolsyran har inga tillsatser av silikon i sin sammansättning vilket gör att vapen som använder kolsyra som drivgas behöver mer vård än sina green gas motsvarigheter. Applicera flytande silikonolja på packningar och rörliga delar för att säkerställa att ditt vapen fungerar som det ska. 

Luft (HPA): 

Luftdrivna gevär, vanligtvis kallade HPA-modeller (high pressure air) är något av det senaste inom airsoftens utveckling. Dessa modeller har en luftmotor som drivs med högtrycksluft som förvaras i en separat lufttank. Lufttankarna finns i flera olika storlekar och material. I vårt sortiment hittar du lite tyngre, prisvärda aluminiumtankar från ASG och Dominator men även superlätta proffstankar i kolfiber. Utfroska vårt utbud av HPA-tillbehör idag. 

Populära produkter i underkategorierna
Drift & produktion: Wikinggruppen